Woningen ontruimd en konijn gered bij brand in appartementencomplex Zandvoort

 

Zandvoort – In een appartementencomplex aan de Zeestraat in Zandvoort is vrijdagavond brand ontstaan. Om even voor zeven uur werd de brand in de berging van het gebouw opgemerkt, waarna de hulpdiensten werden gewaarschuwd. Ondertussen werd bij alle bewoners hard op de deuren gebonkt om iedereen uit zijn appartement te krijgen.

In de berging van het appartementencomplex was een bankstel in de brand gevlogen. Hierbij kwam veel rookontwikkeling vrij, wat via het trappenhuis omhoog trok.

De brandweer is bij aankomst direct begonnen met het blussen van de brand. Vier bewoners hadden rook ingeademd, en zijn door de ambulancebroeders nagekeken. Na de controle in de ambulance hoefde niemand mee naar het ziekenhuis.

Brandweerlieden hebben uit een van de woningen nog een konijn kunnen redden. Door de brand kwamen veel woningen vol met rook te staan. Met een overdrukventilator is de rook grotendeels uit het complex geblazen.

Over de oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Door de brand is er flinke rookschade in het appartementencomplex ontstaan.