Automobilist rijdt over benen van spelende kinderen heen in Heemstede

 

Heemstede – Twee spelende kinderen zijn vrijdag aan het einde van de middag ernstig gewond geraakt bij de Ooievaarslaan in Heemstede. Rond zes uur ’s avonds waren de twee kinderen buiten aan het spelen, toen een automobilist de kinderen over het hoofd zag. De man reed stapvoets over de benen van de kinderen heen.

Meerdere ambulances, de politie en een traumahelikopter uit Amsterdam werden gealarmeerd om hulp te verlenen. Beide kinderen zijn door de ambulancebroeders verzorgd. Tijdens het incident viel de moeder van een van de kinderen door alle commotie flauw.

Uiteindelijk zijn beide kinderen en de moeder met drie ambulances overgebracht naar het ziekenhuis. De kinderen werden met spoed overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam. Halverwege de rit naar het ziekenhuis is de arts van de traumahelikopter in de ambulance gestapt.

De automobilist, waarvan een van de kinderen zijn dochter was, was ook hevig geschrokken. Een alcoholtest wees uit dat de man niet gedronken had.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.