Dief raakt gewond bij diefstal van laptop uit woning

 

Haarlem – Een dief heeft woensdag aan het begin van de avond uit een woning aan de Lange Annastraat een laptop gestolen. Dat gebeurde rond half zeven in het centrum van Haarlem. Omstanders waarschuwde direct de politie, waarna de politie met meerdere eenheden opzoek ging, en via Burgernet een oproep deed om uit te kijken naar de dader.

De dader vernielde het ruit van de woning door een grote steen naar binnen te gooien, waarna hij er met een laptop vandoor ging. De man raakte daarbij echter wel gewond aangezien er bloedsporen aan de scherven van het ruit zaten. De man vluchtte vervolgens in de richting van het Houtplein.

Via Burgernet vroeg de politie aan 2313 deelnemers uit te kijken naar een getinte man met kort haar en een baard. De man droeg een groene trui en een blauw shirt. De politie is een buurtonderzoek gestart, en kon bij de woning enkele sporen veilig stellen.

Omdat er bloedsporen aanwezig waren, kon de politie door middel van een zogeheten DNA-kit de bloedsporen veilig stellen. Een agente heeft een stuk glas met bloed daarop in een speciale zak gedaan, waarna de bloedsporen later onderzocht zullen worden.

Mogelijk is de dader bekend bij de politie en komen zijn DNA gegevens overeen met met de aangetroffen bloedsporen.