Grote schade na brand in bedrijfspand Waarderpolder Haarlem

 

Haarlem – In een bedrijfspand aan de Fustweg in de Waarderpolder in Haarlem is vrijdagavond brand uitgebroken. Rond elf uur werd de brand door een beveiligingsmedewerker opgemerkt, die gewaarschuwd was doordat het inbraakalarm van het bedrijf was afgegaan. Het hele pand stond op dat moment al vol met rook. De brandweer rukte met veel voertuigen uit om de brand te blussen.

De brandweerlieden zijn bij aankomst direct het pand binnen gegaan om de brand te blussen. Na enige tijd werd de brandhaard gevonden. In een ruimte was afval in een grote afvalcontainer gaan smeulen, en vervolgens gaan branden. Dit zorgde ervoor dat de rook zich in de uren voordat de brand opgemerkt werd zich door het gehele pand kon verspreiden.

Brandweerlieden hebben de brandende container naar buiten gerold, waarna het pand geventileerd kon worden. Enkele ramen werden vernield om zo de rook naar buiten te kunnen laten gaan, en met een overdrukventilator werd een groot deel van de rook uit het pand geblazen.

De schade aan het pand is aanzienlijk.