Motorrijder ernstig gewond bij ongeval op Van Leeuwenhoekstraat in Haarlem

 

Haarlem – Een motorrijder is zaterdag aan het begin van de avond ernstig gewond geraakt. Rond zeven uur ging de motorrijder met zijn motor op de Van Leeuwenhoekstraat onderuit, en kwam daarbij hard ten val. De motorrijder belandde eerst in de berm, raakte een lantaarnpaal, waarna de motor enkele tientallen meters verder tot stilstand kwam.

Gezien de ernst van de verwondingen kwam ook een traumahelikopter uit Amsterdam ter plaatse. Ambulancebroeders hebben de motorrijder eerste hulp verleend. De traumahelikopter landde op een nabij gelegen veldje, waarna de arts zich ook naar het ongeval spoedde.

Na de eerste zorg is het slachtoffer per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Een vriend van de motorrijder, die tijdens het ongeval bij hem in de buurt reed en het ongeval zag gebeuren, is door de politie meegenomen naar het politiebureau. De man reed vermoedelijk onder invloed van alcohol, en zal op het politiebureau een uitgebreide blaastest moeten afleggen.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.