Scooterrijder gewond bij aanrijding in Hoofddorp

 

Hoofddorp – Een scooterrijder is maandagavond in botsing gekomen met een auto. Het ongeval gebeurde rond kwart voor negen op de Paxlaan. Een automobilist wilde vanaf de Dunantstraat de Paxlaan oprijden, maar zag daarbij een scooterrijder over het hoofd. Een botsing was het gevolg, waarbij de scooterrijder hard ten val kwam.

Gezien de ernst van de verwondingen werden naast twee ambulances en de politie, ook een traumahelikopter uit Amsterdam gealarmeerd.

Ambulancebroeders hebben de gewonde scooterrijder eerste hulp verleend. Hij is vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De gealarmeerde traumahelikopter hoefde niet meer ter plaatse te komen.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.