Snorfietser(17) overleden na ernstig ongeval in IJmuiden

 

IJmuiden – Een 17-jarige jongen uit IJmuiden is vrijdag overleden na een ernstig verkeersongeval op de kruising Pleiadenplantsoen met de Planetenweg. Op de kruising ontstond donderdagmiddag rond 16:40 uur een aanrijding tussen een auto en de snorfiets, waarop de 17-jarige jongen reed met medepassagier.

Beiden raakten ten val en de 17-jarige IJmuidenaar bleek zwaargewond en niet aanspreekbaar. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ook de passagier op de snorfiets werd door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor medische behandeling.

Bij de automobilist is een blaastest afgenomen, dit is standaardprocedure. De man bleek niet onder invloed te hebben gereden.

De afdeling Verkeersondersteuning heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding.