Auto vliegt uit de bocht op Europaweg, inzittenden rennen weg

 

Haarlem – Op de Europaweg is woensdagavond een auto uit de bocht gevlogen. Rond half negen reed de bestuurder in de richting van de Schipholweg, toen het in een bocht voor de verkeerslichten mis ging. De auto raakte van de weg, ramde een verkeerspaal en kwam enkele meters verder tot stilstand.

De drie inzittenden besloten na het ongeval er vandoor te gaan. Een getuige zag nog dat drie jongens uit de auto stapte en er rennend vandoor gingen.

Op het moment dat agenten op de sleepwagen stonden te wachten, stopte er een auto bij het ongeval. Een jongeman vertelde tegen de agenten dat het zijn auto was, maar dat hij niet wist wie er in gereden had. De jongen zou even daarvoor zijn auto aan ‘iemand’ hebben uitgeleend, maar hij wist niet meer aan wie.

Omdat er verder geen strafbaar feit was begaan en de jongen uiteindelijk alleen maar zichzelf benadeelde door niet te vertellen wie er gereden had, hebben de agenten het zo gelaten. Agenten hebben de gegevens van de jongen genoteerd.

Een bergingswagen heeft de auto, die vermoedelijk total loss is geraakt, later weggesleept.