Dronken automobiliste aangehouden na crash in Bloemendaal

 

Bloemendaal – Een automobiliste is in de nacht van zondag op maandag met haar auto op de Brederodelaan in Bloemendaal tegen een vluchtheuvel gereden. Om even over een uur reed de vrouw in de richting van Santpoort-Zuid, toen het ter hoogte van de Donkerelaan mis ging. Door de botsing met de vluchtheuvel brak het rechter voorwiel af, en kwam de vrouw een tiental meters verder tot stilstand.

In eerste instantie leek het een ernstig ongeval te zijn, waarop twee ambulances, de brandweer, politie en een traumahelikopter werden gealarmeerd. Bij aankomst troffen de hulpdiensten de bestuurster van de auto al buiten haar voertuig aan.

Ambulancebroeders hebben haar gecontroleerd. Ondanks de flinke klap raakte zij niet gewond. Politieagenten hebben vervolgens een blaastest afgenomen bij de vrouw. Daaruit bleek dat de vrouw onder invloed van alcohol reed.

Politieagenten hebben de vrouw aangehouden, en meegenomen naar het politiebureau voor een uitgebreide alcoholtest. Een sleepwagen heeft de auto later in de nacht weggesleept.