Oudere vrouw door automobiliste aangereden bij winkelcentrum Schalkwijk-Haarlem

 

Haarlem – Een oudere vrouw is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt nadat een automobiliste haar heeft aangereden. Rond kwart voor twee wilde de automobiliste bij het winkelcentrum een invalide-parkeerplaats aan de Costa Del Sol verlaten. Bij het wegrijden trapte de vrouw vermoedelijk op het gaspedaal in plaats van de rem.

De vrouw kwam daardoor eerst tegen een betonnen blok op de stoep aan, en raakte vervolgens de oudere vrouw die over de stoep liep. De vrouw kwam door de aanrijding deels bekneld onder de auto te liggen. De auto kwam tot stilstand tegen de pui van het winkelcentrum.

Ambulances, brandweer, politie en een traumahelikopter uit Amsterdam werden gealarmeerd om hulp te verlenen. Omstanders verleende de vrouw eerste hulp, en probeerde vrouw uit haar benarde positie te bevrijden.

Ambulancebroeders hebben de vrouw vervolgens op straat behandeld. Na de eerste zorg is zij per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Drie politiemotoren hebben de ambulance daarbij begeleid. De automobiliste hoefde na de controle in de ambulance niet mee naar het ziekenhuis.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. Het parkeerterrein was hierdoor tijdelijk deels afgesloten voor het verkeer.