Persoon aangereden door trein op station Haarlem

 

Haarlem – Een persoon is zondagavond op het treinstation van Haarlem in botsing gekomen met een trein. Rond kwart over tien vond de aanrijding op spoor 3 plaats. Ambulance, brandweer, politie en een traumateam uit Amsterdam rukten uit om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. Het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam heeft het ambulancepersoneel daarbij ondersteund. Na de eerste zorg is het slachtoffer met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer heeft onder meer ernstig beenletsel opgelopen.

Volgens getuigen sprong het slachtoffer bewust voor de trein. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Het treinverkeer van en naar Haarlem kwam door het incident deels stil te liggen.