Politie houdt alcoholcontroles op meerdere locaties

 

Haarlem – De politie heeft woensdagavond op meerdere plekken alcoholcontroles gehouden. Rond acht uur werd de alcoholcontrole naar de Korte Zijlweg verplaatst om daar bestuurders te laten blazen. Het verkeer in beide richtingen werd daar stil gezet waarna agenten blaastesten afnamen.

Tijdens deze controle werd een bestuurder betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Na een uitgebreidere ademanalyse in een politiebus bleek de bestuurder net onder het maximum toegestane promillage te zitten, waardoor de automobilist er zonder bekeuring vanaf kwam.

De politie zal de komende tijd vaker alcoholcontroles houden die na verloop van tijd verplaatsen van locatie. Zo hoopt de politie dat automobilisten die bewust een andere route nemen om aan de controle te ontkomen, alsnog gepakt worden.