Quad-rijder ernstig gewond bij ongeval op Rijksstraatweg

 

Haarlem – De bestuurder van een quad is donderdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Rijksstraatweg in Haarlem. Om even voor acht uur reed de quad-rijder over de Rijksstraatweg, toen hij een lesauto wilde inhalen. Op dat zelfde moment kwam er uit de Preangerstraat een auto rijden.

De quad en de auto konden elkaar niet meer ontwijken, met een botsing als gevolg. De bestuurder van de quad raakte door de klap ernstig gewond. Ambulance, brandweer, politie en een traumahelikopter uit Amsterdam werden gealarmeerd om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. Na de eerste zorg op straat is hij per ambulance met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam. De gealarmeerde traumahelikopter hoefde niet meer ter plaatse te komen.

De bestuurder van de auto is volgens een standaard procedure bij ernstige ongevallen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. De Rijksstraatweg was hierdoor geruime tijd deels afgesloten voor het verkeer.