Scooterrijder gewond bij botsing met auto op Lorentzkade

 

Haarlem – Een scooterrijder is zondagavond in botsing gekomen met een auto. Een snorscooter met daarop twee jongens reed om even over elf uur over de Lorentzkade, toen het ter hoogte van de Gibraltarstraat mis ging. De automobiliste die uit de zijstraat kwam, zag de scooterrijder te laat aankomen. Een harde botsing was het gevolg.

Ambulance en politie rukten uit om hulp te verlenen. In afwachting van de hulpdiensten schoten omstanders de slachtoffers te hulp. Een van de scooterrijders had door de klap een flinke hoofdwond opgelopen.

Ambulancebroeders hebben beide slachtoffers behandeld. De bestuurder van de snorscooter raakte door de aanrijding gewond, en moest voor verdere zorg worden overgebracht naar het ziekenhuis. De andere jongen liep door de aanrijding geen verwondingen op, maar is wel met de ambulance mee naar het ziekenhuis gegaan.

Door het ongeval was de Lorentzkade tijdelijk deels afgesloten voor het verkeer. Een bergingswagen heeft de beschadigde auto later weggesleept.