Veel verkeershinder door ongeval op Prinsen Bolwerk

 

Haarlem – Op het Prinsen Bolwerk zijn vrijdagmiddag drie auto’s met elkaar in botsing gekomen. Om even over half twee had een automobiliste te laat door dat de auto’s voor haar moesten remmen, waardoor zij achterop haar voorligger knalde. Door de klap schoot deze auto ook weer tegen zijn voorganger aan.

Ambulance, brandweer en politie rukten uit om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben alle inzittenden gecontroleerd, maar uiteindelijk hoefde niemand mee naar het ziekenhuis.

Door het ongeval was het Prinsen Bolwerk vanaf de Waarderpolder afgesloten voor het verkeer. Omdat dit de doorgaande route is van buiten Haarlem naar Zandvoort toe, zorgde dit voor erg veel hinder. Het verkeer dat onder meer naar Zandvoort wilde stond hierdoor al vanaf de Amsterdamsevaart stil.

Een bergingsauto heeft twee van de die beschadigde wagens weggesleept, de derde auto kon nog wel zelf verder rijden.