Vier gewonden bij ernstig ongeval op A9 bij Spaarndam

 

Spaarndam – Bij een ongeval op de A9 zijn maandagmiddag 4 personen gewond geraakt. Rond drie uur kwamen drie auto’s met elkaar in botsing. Door de aanrijding kwam een van de voertuigen op z’n dak tot stilstand. Ambulance, brandweer, politie en een traumahelikopter rukten uit om hulp te verlenen.

Omstanders verleenden in afwachting van de hulpdiensten eerste hulp. Een van de inzittenden van de auto die op de kop was geslagen moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. De traumahelikopter landde op een naastgelegen veldje. Vier slachtoffers zijn uiteindelijk overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het ongeval was de A9 in de richting van Velsen afgesloten voor het al het verkeer. Dit zorgde voor een lange file. De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.