Zeehond aangezien voor vermiste zwemmer in Zandvoort

 

Zandvoort – De hulpdiensten hebben donderdag aan het einde van de middag groot alarm geslagen nadat er een melding binnen kwam dat er een zwemmer in het water zou zijn verdwenen. Rond vijf uur kwam de melding binnen, waarop meerdere ambulances, de politie, reddingsbrigade, een traumahelikopter en politiehelikopter uitrukten.

Strandgangers dachten op het zuidelijke deel van het strand iemand in het water te zien zwemmen. Op een gegeven moment was deze persoon plots verdwenen waarop de hulpdiensten gebeld werden. Met meerdere reddingsboten, een politiehelikopter en een vliegtuig van de kustwacht zijn daarop het water gaan afzoeken. Een traumahelikopter stond op het strand stand-by om direct hulp te kunnen verlenen.

Na een uitgebreide zoektocht werd er niemand in het water aangetroffen. Vermoedelijk hebben de strandgangers een zeehond aangezien voor de zwemmer. Vanuit de politiehelikopter zagen agenten een groepje zeehonden zwemmen voor de kust van Zandvoort.