Bewoner aangehouden bij brand in woning Zandvoort

 

Zandvoort – In een woning aan de Nicolaas Beetslaan is in de nacht van zaterdag op zondag brand uitgebroken. Om even over half twee werd de brand ontdekt, waarna de hulpdiensten gealarmeerd werden. Op dat moment bevonden zich nog twee bewoners in de woning.

Politieagenten hebben een van de bewoners gesommeerd om via de achterdeur naar de achtertuin te gaan. De man werd daar opgevangen door een andere agent. Ondertussen kwamen er al flinke zwarte rookwolken uit de woning.

De naastgelegen woningen werden ook door agenten ontruimd. Brandweerlieden zijn bij aankomst direct de woning binnengegaan om het vuur te blussen. Boven in de woning werd nog een oudere vrouw aangetroffen. Brandweerlieden hebben haar met een zuurstofmasker de woning uitgehaald. Zij is vervolgens door ambulancebroeders in de ambulance behandeld.

Tijdens de inzet van de brandweer werd de bewoner door agenten in de boeien geslagen. Hij is vervolgens in een politiebusje gezet. De man verkeerde mogelijk onder invloed van alcohol.

De schade aan de woning is aanzienlijk.