Brandweer krijgt deur van winkelpand niet open bij brandmelding

 

Haarlem – De hulpdiensten zijn dinsdagavond in actie gekomen voor een mogelijke brand in een winkelpand in het winkelcentrum van Schalkwijk. Rond half negen kwam de melding bij de brandweer binnen, waarop meerdere brandweervoertuigen en de politie uitrukten naar de Andalusie.

De brandweer probeerde via de achterdeur van de winkel het pand te betreden, maar had daar grote moeite mee. De deur was zo goed beveiligd tegen inbraak, dat er meerdere gereedschappen aan te pas moesten komen, waaronder een grote slijptol en breekijzer. Ook dat had geen succes, waarna er met de cobra cutter (een blussysteem waarmee door muren heen gespoten kan worden) werd ingezet.

Uiteindelijk kwamen andere brandweerlieden via de voorkant van de winkel het pand binnen, waarna er geconstateerd werd dat er geen brand was.

Mogelijk heeft een naastgelegen worsten-rokerij erin meegespeeld.