Grote zoekactie naar drenkeling blijkt zeehond te zijn

 

Zandvoort – De hulpdiensten zijn zondagmiddag groots uitgerukt na een melding dat een zwemmer in de problemen was geraakt in zee bij Zandvoort. Om even voor half vijf kwam de melding binnen. Direct werd groot alarm geslagen, en werd er onder meer een traumahelikopter opgeroepen.

Met negen reddingsboten werd de zee afgezocht. Meerdere keren trokken de boten in een linie van noord naar zuid, en weer terug. De traumahelikopter vloog boven de zee om van bovenaf mee te zoeken.

Na zo’n anderhalf uur zoeken werd rond 18:00 uur de zoektocht afgeblazen. Vermoedelijk werd de persoon aangezien voor een zeehond. Op 13 augustus werd ook al een grootse zoektocht op touw gezet, en stond er een traumahelikopter op het strand klaar. Ook toen bleek het om een zeehond te gaan.