Meisje met been bekneld in boom tijdens spelen

 

Haarlem – Een meisje is donderdag aan het einde van de middag met haar been bekneld komen te zitten in een boom. Rond half zes was het meisje bij een basisschool aan de Generaal Spoorlaan in een boom aan het spelen, toen zij naar beneden gleed. Het meisje kwam vervolgens met haar been tussen twee stevige takken klem te zitten.

Ambulance, brandweer en politie rukten uit om hulp te verlenen. Brandweerlieden hebben met een zaag heel voorzichtig de boomtak proberen af te zagen. Dit kostte veel moeite omdat het precisiewerk was zodat het meisje niet door de zaag geraakt zou worden en verder gewond zou raken.

Na enige tijd was de zak zo ver doorgezaagd dat deze omgebogen kon worden, en het meisje uit haar benarde positie bevrijdt kon worden. Ambulancebroeders hebben het meisje in de ambulance nagekeken, maar zij hield er naast de schrik geen verwondingen aan over.

Brandweerlieden hebben de boomtak vervolgens nog helemaal afgezaagd om te voorkomen dat deze op een later moment alsnog zou afbreken.