Scooterrijder gewond na botsing met afslaand busje

 

Haarlem – Een scooterrijder is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een botsing met een busje. Het ongeval vond rond drie uur plaats op de Waarderweg in de Waarderpolder in Haarlem. De bestuurder van het busje wilde vanaf de Waarderweg afslaan naar de Bingerweg, maar zag daarbij de scooterrijder die over het fietspad reed over het hoofd. Een botsing was het gevolg.

Ambulancen en politie rukten uit om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben de scooterrijder eerste hulp verleend. Na de eerste zorg op straat is de jongen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. De Bingerweg was hierdoor vanaf de Waarderweg geruime tijd afgesloten voor het verkeer.