Spelend jongetje gewond bij botsing auto in Zwanenburg

 

Zwanenburg – Een jongetje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een botsing met een auto. Rond half vijf was de jongen op de Midswaard aan het spelen, toen hij zonder te kijken de straat op rende. De jongen kwam achter een geparkeerde vrachtwagen vandaan, waardoor een automobilist de jongen niet meer kon ontwijken.

Een botsing was het gevolg, waarbij de jongen met een flinke klap via de auto op het asfalt terecht kwam. Gezien de ernst van de melding werden naast twee ambulances en de politie ook een traumahelikopter opgeroepen.

Ambulancebroeders hebben de gewonde jongen eerste hulp verleend. De jongen is na de eerste zorg per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De gealarmeerde traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet meer ter plaatse te komen.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. De Midswaard was hierdoor geruime tijd deels afgesloten voor het verkeer.