Traumahelikopter laat buurt uitlopen in Heemstede

 

Heemstede – De hulpdiensten zijn vrijdagavond massaal in actie gekomen voor een medische noodsituatie in een woning in Heemstede. Rond kwart voor elf kwam de melding bij de hulpdiensten binnen dat een bewoner aan de Brederolaan in Heemstede dringend medische hulp nodig had. Twee ambulances, brandweer, politie en een traumahelikopter werden gealarmeerd om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben het slachtoffer in de woning eerste hulp verleend. Ook kwam de brandweer ter plaatse om met behulp van een ladderwagen het slachtoffer uit de woning te kunnen hijsen.

De traumahelikopter vloog enkele rondjes boven de buurt om een geschikte landplaats te vinden. Doordat de helikopter in het donker laag boven de buurt vloog kwamen veel buurtbewoners de straat op om te kijken wat er aan de hand was. Uiteindelijk wist de piloot de helikopter in een weiland neer te zetten, waarna de arts de ambulancebroeders kon bijstaan.

Het slachtoffer is na de eerste zorg met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.