Auto met pech veroorzaakt kettingbotsing tussen 6 auto’s op N208

 

Haarlem – Op de Delftlaan – N208 zijn woensdag aan het begin van de avond zeven auto’s met elkaar in botsing gekomen. Rond kwart over zes kreeg een automobilist pech met haar auto. De auto kwam daardoor een paar honderd meter voor de afslag naar Santpoort-Noord op de rijbaan tot stilstand.

De vrouw was gelukkig zo verstandig om direct haar auto te verlaten en achter de vangrail te gaan staan. Niet veel later reden zes andere auto’s achterop haar auto. De bestuurder van de voorste auto zag te laat dat de auto met pech op de rijbaan stilstond, en kon niet meer op tijd remmen of uitwijken.

Vijf andere auto’s daarachter konden door de plotselinge rem-actie ook niet meer op tijd remmen, en knalde ook op elkaar. In totaal raakte zeven auto’s bij het ongeval betrokken.

Ambulance, brandweer en politie rukten uit om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben alle inzittenden nagekeken. Twee personen zijn uiteindelijk per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

Zes van de zeven betrokken auto’s zijn door een bergingswagen weggesleept. De achterste auto kon nog zelf verder rijden.