Motorrijder gewond door kerende auto op Schouwbroekerbrug

 

Haarlem – Een motorrijder is vrijdagavond flink gewond geraakt bij een ongeval op de Schouwbroekerbrug. Rond kwart voor acht had een automobilist getankt bij een tankstation aan de Europaweg, en wilde vervolgens weer terug Schalkwijk inrijden. Na de middengeleider keerde de automobilist op de Schouwbroekerbrug om, maar zag daarbij een motorrijder over het hoofd.

Een aanrijding was het gevolg, waarbij de motorrijder hard ten val kwam. Ambulance en politie rukten uit om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben de motorrijder eerste hulp verleend, en even later met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Tijdens de afhandeling van het ongeval kreeg de automobilist toch nog last van zijn nek. Een derde ambulance kwam ter plaatse om de bestuurder na te kijken. Na de controle in de ambulance hoefde hij niet mee naar het ziekenhuis.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. Het verkeer kon om de beurt via de andere rijbaan het ongeval passeren.