Twee gewonden bij bizar ongeval in Heemstede

 

Heemstede – Op de Herenweg in Heemstede zijn woensdagavond twee personen gewond geraakt bij een ongeval. Rond kwart voor twaalf reed een auto over de Herenweg in de richting van Bennebroek, toen een automobilist vanuit de Prinsenlaan ook de Herenweg opdraaide. De andere auto moest daardoor uitwijken en raakte met zijn wiel de stoeprand.

De auto schoot vervolgens de berm in en reed tegen een boom aan. De boom brak door de klap af, waarna de auto op z’n kant tegen de volgende boom aan schoof. Het dak van de auto werd hierdoor volledig ingedeukt. De auto kwam tot slot weer met z’n wielen op de grond terecht.

Ambulance, brandweer, politie en het Mobiel Medisch Team werden gealarmeerd om hulp te verlenen. De twee inzittenden zaten bekneld in de auto, en moesten door de brandweer worden bevrijd.

De brandweer heeft de stoelen uit de auto geknipt, waarna de twee inzittenden voorzichtig uit de auto gehaald konden worden. Beide slachtoffers hielden er wonder boven wonder lichte verwondingen aan over, en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de andere auto is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. De Herenweg was hierdoor geruime tijd deels afgesloten voor het verkeer.