Gewonde zwaan door brandweerduikers uit sloot gehaald

 

Haarlem – Een gewonde zwaan is zaterdagmiddag door duikers van de brandweer uit de sloot gehaald. Rond kwart voor twee vroeg de dierenambulance om de hulp van de brandweer om de gewonde zwaan te vangen. De zwaan was vermoedelijk door een auto op de Westelijke Randweg aangereden en zat vervolgens met een bebloede vleugel in een weiland langs de Westelijke Randweg.

Duikers van de brandweer zijn de sloot ingegaan om de gewonde zwaan te vangen. Ondanks dat de zwaan gewond was, wist de zwaan nog wel weg te komen voor de twee duikers.

Aan andere kant van het weiland gaf de zwaan zich over, en konden de brandweerduikers de zwaan pakken. De gewonde zwaan is vervolgens met de dierenambulance meegenomen waar de zwaan aan zijn verwondingen behandelt zal worden.