Hulpverlener aangereden na verlenen van eerste hulp bij ongeval

 

Haarlem – Een behulpzame omstander heeft vrijdagavond flinke pech gehad na het verlenen van eerste hulp bij een ongeval. Rond kwart over zes kwamen een auto en een fietser op de kruising van de Pijlslaan en de Lorentzkade met elkaar in botsing. De fietser kwam daarbij ten val. Een omstander schoot het slachtoffer direct te hulp.

Na het verlenen van eerste hulp bleek de fietser geen verwondingen aan de val overgehouden te hebben. De man die eerste hulp verleende wilde vervolgens de weg oversteken, maar werd daarbij over het hoofd gezien door een automobilist die het ongeval via de tegengestelde rijstrook wilde passeren.

De man werd door de auto aangereden en kwam ook ten val. Ambulance en politie rukten uit om de gewonde ‘hulpverlener’ nu zelf te helpen. Ambulancebroeders hebben de man in de ambulance behandeld.

Na de behandeling in de ambulance hoefde de man niet mee naar het ziekenhuis, maar hield wel een gekneusde voet aan de aanrijding over.

Agenten hebben geholpen met de afhandeling van het ongeval. Door het dubbele ongeval stond er een lange file op de Pijlslaan.