Woning onder water door geknapte waterleiding

 

Haarlem – Een woning aan de Kleine Houtweg is donderdag aan het einde van de middag onder water komen te staan door een geknapte waterleiding. Rond kwart voor zes werd het water in de woning opgemerkt. Buiten op straat was onder de stoep een waterleiding geknapt, waarna het water via de voordeur de woning inliep.

De brandweer kwam ter plaatse om de overlast te beperken. Met een waterpomp is het uitstromende water naar een waterput gepompt, om er zo voor te zorgen dat het water niet meer de woning inliep. De bewoners hebben met een waterstofzuiger het water grotendeels uit de woning weten te krijgen.

Het waterleidingsbedrijf zal in de loop van de avond ter plaatse komen om het lek te verhelpen. Tot die tijd is de waterpomp van de brandweer bij de woning achtergebleven om het uitstromende water in de waterput te pompen. De bewoners zullen de waterpomp later op de avond terugbrengen naar de brandweerkazerne.