Fietser gewond bij aanrijding met politieagent

 

Haarlem – Een fietser is dinsdagavond ten val gekomen na aan aanrijding met een politieagent. Om even voor half acht had een agent een politiebus aan de Zakstraat geparkeerd om een arrestant over te brengen naar het cellencomplex van het politiebureau aan de Koudenhorn.

Een fietser die op dat moment over de Zakstraat reed zag de agent over het hoofd. De man fietste tegen de politieagent aan en kwam met zijn stuur klem te zitten in het veiligheidsvest van de agent.

De fietser kwam hierdoor hard ten val. Ambulance en politieagenten uit het politiebureau schoten direct te hulp. De fietser liep door de val verwondingen op. Na de eerste zorg op straat is het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politieagent kwam er met de schrik van af.

Omdat er een politieagent betrokken was bij het ongeval is de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.