Afslaande automobilist ziet snorscooter over het hoofd

 

Haarlem – De bestuurder van een snorscooter is donderdagmiddag in botsing gekomen met een auto. Rond half vijf reed een automobiliste over de Zijlweg, toen zij af wilde slaan naar de Eerste Hasselaerstraat. Op dat zelfde moment reed er een snorscooter over het fietspad, welke over het hoofd gezien werd door de automobiliste.

De bestuurder van de snorscooter kon de afslaande auto niet meer ontwijken met een botsing als gevolg. De jongen kwam met zijn scooter ten val.

Ambulance en politie rukten uit om hulp te verlenen. De bestuurder van de snorscooter is door de ambulancebroeders nagekeken, maar hij kwam er met de schrik van af.

Politieagenten hebben bij beide partijen een alcoholtest gedaan, maar niemand bleek alcohol genuttigd te hebben.

Omwonenden lieten weten dat het op dit kruispunt wel vaker mis gaat met afslaande auto’s en fietsers en scooters die over het fietspad rijden. Vaak blijft het alleen bij materiĆ«le schade. Bij de politie was het ook bekend dat er op deze kruising vaker ongevallen gebeuren, en zullen hier melding van maken.