Fietser aangereden bij 1e dag werkzaamheden Buitenrustbrug

 

Haarlem – Een fietser is maandagavond op de Rustenburgerlaan aangereden. Sinds vandaag is er een van de twee Buitenrustbruggen afgesloten voor het verkeer, wat voor een flinke verkeerschaos zorgde tijdens de spits. Ook daarbuiten moeten verkeersdeelnemers wennen aan de nieuwe situatie. Maandagavond om even over half tien ging het mis en werd een fietser aangereden.

De fietser wilde vanaf de Rustenburgerlaan oversteken naar de Buitenrustbrug, maar werd daarbij over het hoofd gezien door een automobiliste die vanaf de Buitenrustbrug kwam. Ondanks dat de verkeerssituatie door verkeersregelaars in goede banen wordt geleidt, ging het toch mis.

Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Ambulancebroeders hebben de fietser eerste hulp verleend. Na de controle in de ambulance hoefde hij niet mee naar het ziekenhuis.

Een verkeersregelaar liet weten dat het met name tijdens de spits een grote chaos was. Automobilisten staan voordat zij de Buitenrustbrug over kunnen al lange tijd in de file, waardoor zij geïrriteerd zijn en vervolgens de aanwijzingen van de verkeersregelaars negeren.