Kerstverlichting in de brand bij basisschool in Overveen

 

Overveen – Bij een basisschool in Overveen is donderdagavond brand ontstaan in de kerstverlichting. De brand ontstond om even voor half acht rond het einde van de kerstviering die deze avond plaatsvond op de school. Medewerkers van de school hebben het gebouw ontruimd en alle kinderen op het schoolplein achter een lint geplaatst zodat er voor de brandweer voldoende werkruimte was.

Het brandje in de school aan de Dompvoedslaan was snel onder controle. Brandweerlieden hebben alle ramen van het gebouw open gezet om de rook uit het gebouw te krijgen. Een ambulance kwam ook ter plaatse, maar niemand raakte gewond.

Voor de kinderen was het een spectaculaire afsluiting van de kerstviering. Politieagenten werden gevraagd om handtekeningen en de helmen van de brandweerlieden werden ook nog even opgezet.

Nadat de klus geklaard was kon de brandweer weer terugkeren, maar niet voordat de zwaailichten en sirenes nog even werden aangezet.