Verwarde man klimt van balkon naar balkon bij flat in Haarlem

 

Haarlem – Een verwarde man heeft zaterdagmiddag voor een hoop consternatie gezorgd. Een bewoonster van een flat aan de Laan van Angers zag plots een man op haar balkon staan. Niet veel later klom de man vanaf de 5e etage weer naar een ander balkon. De vrouw waarschuwde de politie.

Bij aankomst van de politie was de man net weer naar zijn eigen woning geklommen en had zich daar opgesloten. Ondertussen werd de omgeving van de flat ruim afgezet door de politie en plaatste de brandweer een sprongredder beneden de flat, voor het geval dat de man zou vallen of bewust zou springen.

Agenten hebben een plan gemaakt om de man aan te houden. Vanuit een ladderwagen is de achterkant van de woning in de gaten gehouden terwijl agenten aan de voorkant van de woning zich klaar maakte om de woning binnen te vallen.

Uiteindelijk hebben agenten de deur van de woning geforceerd waarna de man in zijn woning kon worden overmeesterd. De man is geboeid en met een politiebusje overgebracht naar het politiebureau.

De man bleek erg in de war te zijn. Voor hem zal hulp worden ingeschakeld.