Hulpdiensten massaal in actie voor reanimatie van 9-jarig kind

 

Haarlem – De hulpdiensten zijn woensdagmiddag massaal in actie gekomen voor de reanimatie van een 9-jarig kind. Rond drie uur kwam de melding binnen dat een jongetje in een woning aan de Hofmeijerstraat geen hartslag meer had. Ambulance, brandweer, politie en een traumahelikopter kwamen in actie om hulp te verlenen.

Terwijl de hulpdiensten aanrijdend waren kreeg het zusje van de jongen, die de melding bij 112 had gedaan, van de centralist instructies om haar broertje te helpen. De jongen bleek uiteindelijk geen harsstilstand te hebben, maar wel buiten bewustzijn te zijn. De zus van de jongen heeft haar broertje in een stabiele zijligging gelegd, waarmee kon erger worden voorkomen.

Ambulancebroeders hebben het jongetje vervolgens eerste hulp verleend. De traumahelikopter landde op het grasveld langs de Prins Bernhardlaan, waar de ambulance met het slachtoffer vervolgens heen is gereden.

Daar heeft de arts het ambulancepersoneel bijgestaan. Na de eerste zorg is het jongetje met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Drie politiemotoren hebben de ambulance daarbij door het verkeer begeleid.

Het vertrek van de traumahelikopter trok veel bekijks.