Twee gewonden bij woningbrand in Haarlem centrum

 

Haarlem – Bij een woningbrand in het centrum van Haarlem zijn vrijdagmiddag twee personen gewond geraakt. Rond kwart over vier werd de brand in een woning aan het Nieuw Heiligland ontdekt. Ambulance, brandweer en politie rukten uit om hulp te verlenen.

In de woning hadden de gordijnen door een kaarsje vlam gevat. Het vuur greep snel om zich heen waardoor onder meer een bureaustoel vlam vatte. Door snel ingrijpen van de bewoner kon erger worden voorkomen. De brandweer heeft het vuur vervolgens helemaal gedoofd. Wel kwam er veel rook bij vrij wat doorsloeg naar de naastgelegen panden. Ook enkele ruiten waren door de hitte gebarsten.

Door het snelle ingrijpen raakte wel twee personen gewond. Zij zijn wegens rookinhalatie overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

Later op de middag, rond vijf uur, moest de brandweer nogmaals in actie komen om een nacontrole in de woning uit te voeren.