Asielzoeker ontvangt Eremedaille na redden te water geraakte personen

 

Haarlem – De burgemeester van Haarlem, Jos Wienen, heeft dinsdagmiddag in het stadhuis van Haarlem het ‘Getuigschrift met de Zilveren Medaille der Maatschappij tot Redding van Drenkelingen’ uitgereikt aan de heer Mohammed Zeheri, redder van twee in het Noorder Buiten Spaarne Haarlem te water geraakte personen.

Op woensdagmiddag 21 september 2016 raakte na een ruzie twee personen in het Spaarne ter hoogte van de Hendrik Figeeweg in het water. Al snel bleek dat de twee drenkelingen niet konden zwemmen. De heer Mohammed Zeheri fietste op dat moment langs en zag het gebeuren. Zonder te aarzelen sprong hij in het water en wist hen naar de kant te halen. De twee drenkelingen hadden na hun redding een zeer lage lichaamstemperatuur. Bij één van hen was die temperatuur zodanig laag dat deze ter controle naar het ziekenhuis moest worden overgebracht.

De heer Zeheri is een statushouder die ten tijde van de redding woonachtig was in De Koepel in Haarlem.