Brand in sloopwoningen aan het Martin Monnickendamplein in Haarlem

 

Haarlem – In een aantal sloopwoningen aan het Martin Monnickendamplein is woensdag aan het begin van de avond brand uitgebroken. Rond kwart over zes werd de brand opgemerkt waarna de hulpdiensten in actie kwamen. Al snel schaalde de brandweer op naar middelbrand waardoor meerdere brandweervoertuigen uitrukten.

Bij aankomst kwam er uit meerdere woningen in het woningblok rook uit de huizen. Voordat de brandweer de woningen binnen kon, moest er met een kettingzaag gaten gemaakt worden in de houten planken waarmee deuren en ramen waren afgedicht.

Eenmaal binnen had de brandweer het vuur snel onder controle. De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest om de woningen te ventileren.

Vermoedelijk is brandstichting de oorzaak van de brand geweest.