Automobiliste met vermoedelijk teveel drank op vliegt uit de bocht

 

Haarlem – De bestuurster van een auto is zondagavond met haar auto uit de bocht gevlogen. Rond tien uur was zij met 2 vriendinnen onderweg naar een strandfeest in Bloemendaal en wilde vanaf de Amsterdamsevaart rechtsaf de Gedempte Oostersingelgracht oprijden. Vermoedelijk reed zij daarbij iets te hard waardoor ze de bocht uitvloog.

Agenten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Geen van de inzittenden raakte gewond, maar de auto liep wel schade op.

Agenten hebben geprobeerd om bij de bestuurster een blaastest af te nemen. Het lukte de vrouw echter niet om goed te blazen, waarop zij is meegenomen naar het politiebureau om daar een uitgebreidere blaastest af te leggen. Het vermoeden bestond dat de vrouw onder invloed van alcohol reed.

De beschadigde auto is door een bergingswagen weggesleept.