Paraglider ernstig gewond bij val op strand in Wijk aan Zee

 

Wijk aan Zee – Een paraglider is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een val op het strand in Wijk aan Zee. Rond half drie ’s middags kwam de man hard ten val op het strand. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter uit Amsterdam, kwamen in actie om het slachtoffer hulp te verlenen.

Ambulancebroeders en hulpverleners van de Reddingsbrigade en KNRM hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. Na de eerste zorg is het slachtoffer in een strandwagen van de KNRM naar de strandopgang gebracht, waar het slachtoffer naar de ambulance is gedragen.

Het slachtoffer is even later per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De gealarmeerde traumahelikopter hoefde niet meer ter plaatse te komen.

Politieagenten lieten weten dat het de afgelopen week al vaker mis is gegaan met paragliders op het strand van Wijk aan Zee. Door de vakantieperiode gaan mensen te enthousiast en onvoldoende voorbereid op pad.