Politie massaal aanwezig op station Haarlem wegens voetbalsupporters

 

Haarlem – De politie is donderdagmiddag massaal uitgerukt naar het treinstation van Haarlem. Bij de politie kwam informatie binnen dat twee supportersgroepen elkaar op het station zouden treffen. Om een confrontatie tussen de twee groepen en daarmee ongeregeldheden te voorkomen was de politie preventief zichtbaar aanwezig.

Agenten hebben van meerdere personen, vermoedelijk de voetbalsupporters, de tassen gecontroleerd. Rond 14:30 uur schaalde de politie af en keerde de meeste agenten terug. Een aantal agenten bleven nog op en rond het station aanwezig op de boel in de gaten te houden.

Het zou gaan om de supportersgroepen van Ajax en Schalke. De wedstrijd tussen deze twee voetbalclubs vindt vanavond om 21:00 uur plaats in de Amsterdam ArenA.

Treinreizigers lieten weten dat ook bij het treinstation in Amsterdam de politie preventief zichtbaar aanwezig is.