Politieonderzoek na vermoedelijke brandstichting bij woning in Bennebroek

 

Bennebroek – Een woning aan de Tulpenlaan in Bennebroek heeft in de nacht van zaterdag op zondag veel schade opgelopen. Rond kwart voor twaalf werd de brand ontdekt. Onder een overkapping naast een woning was brand ontstaan, wat al snel oversloeg naar een aangrenzende schuur.

Het gezin dat in de woning woonde, waaronder twee kleine kinderen, kon op tijd de woning verlaten. De bewoner heeft vervolgens snel zijn auto van de oprit afgehaald omdat deze door het vuur ook al werd aangestraald.

De brandweer is bij aankomst direct begonnen met het blussen van de brand. Een ambulance kwam ter plaatse om de bewoner na te kijken wegens rookinhalatie. Door de brand liepen zowel de woning als de schuur veel schade op.

De politie vermoed dat de brand is aangestoken en heeft er daarom een plaats delict van gemaakt. De recherche zal onderzoek gaan doen naar de toedracht van de brand en eventuele sporen veilig stellen.

De kinderen werden opgevangen bij buurtbewoners. Agenten hebben aangeraden om de kinderen daar te laten slapen vanwege de stank die nog in het huis hing.