2-jarig kind gewond na val van balkon aan Braillelaan in Haarlem

 

Haarlem – Een kind van 2 jaar oud is woensdag aan het begin van de avond van een balkon gevallen. Rond kwart over zes wist het jongetje vanuit de woning op het balkon te komen en klom daar via een vuilniszak naar de rand van het balkon. Nog voordat zijn ouders het door hadden ging het mis, en viel de jongen vanaf de 1e verdieping enkele meters naar beneden op straat.

Gezien de ernst van de verwondingen werd er naast twee ambulances en de politie, ook een traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen. Ambulancebroeders hebben het jongetje eerste hulp verleend. De traumahelikopter landde in de buurt waarna de arts met een politiebusje naar het incident is gebracht.

Na de eerste zorg is het kind per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Drie politiemotoren hebben de ambulance daarbij begeleidt.