3e duinbrand in 2 dagen tijd voor brandweer Zandvoort

 

Zandvoort – De brandweer van Zandvoort is maandagavond voor de 3e keer in 2 dagen tijd in actie moeten komen voor een duinbrand. Rond half zeven werd de brand in het duingebied langs de Frans Zwaanstraat ontdekt, waarop de brandweer direct met meerdere voertuigen in actie kwam.

In het duingebied was een klein stuk duin in de brand gestoken. Ditmaal was er sprake van brandstichting. Een getuige had twee kinderen het stuk duin in de brand zien steken.

Een dag eerder is de brandweer uit heel de regio meerdere uren bezig geweest met een grote duinbrand in nabijgelegen Overveen. Hier stond een groot stuk duin in de brand.

Op zondagavond moest de brandweer in actie komen voor een stuk duin dat langs de Zandvoortse kust in de brand stond. Ook hier ging een tiental meter stuk duin in vlammen op. De oorzaak van deze brand was een wensballon, een papieren ballon met daaronder een kaars.

De politie heeft een signalement van de twee kinderen en zal een onderzoek instellen.