Baby van 10,5 week oud door brandweer bevrijdt uit auto

 

Velserbroek – De brandweer heeft donderdag aan het begin van de middag een baby van 10,5 week oud uit een auto bevrijdt. Rond half een hadden de ouders van de baby per ongeluk de auto dicht gegooid terwijl de sleutels nog op de voorstoel in de auto lagen. De baby zat op dat moment nog achterin de auto, waar de zon op dat moment vol op scheen.

In eerste instantie werd de wegenwacht gebeld, maar omdat dat te lang zou duren terwijl de auto ook nog eens vol in de zon stond, werd de brandweer gebeld. De brandweer kwam met spoed ter plaatse om de auto te openen.

Met behulp van wat gereedschap en een klerenhanger van een buurtbewoner wisten de brandweerlieden zonder schade de sleutels uit de auto te vissen.

De moeder van de baby kon haar dochter vervolgens direct uit de auto halen. De brandweer werd hartelijk bedankt voor de geboden hulp.