Bedrijfsbus op z’n kant op rotonde in Vijfhuizen; bestuurder aangehouden

 

Vijfhuizen – Een bedrijfsbus is vrijdag aan het einde van de avond op een rotonde op z’n kant tot stilstand gekomen. Rond half twaalf reed de bestuurder over de Schipholweg – N232 toen het bij de rotonde ter hoogte van de Spaarnwouderweg mis ging. Vermoedelijk reed de man met een te hoge snelheid over de rotonde waardoor de bedrijfsbus omsloeg en tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam.

Ambulance, brandweer en politie kwamen ter plekke om hulp te verlenen. De twee inzittenden wisten met behulp van omstanders uit de wagen te komen. De bestuurder raakte door de klap gewond en moest door ambulancebroeders behandeld worden. Na de eerste zorg is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Uit een eerste blaastest bleek de bestuurder teveel gedronken te hebben. Bij de man zal in het ziekenhuis bloed worden afgenomen om exact vast te stellen hoeveel de man gedronken had.

Door het ongeval was de rotonde tijdelijk deels afgesloten voor het verkeer. Een bergingswagen heeft de bedrijfsbus weggesleept. Een gespecialiseerd bedrijf is ter plaatse gekomen om het wegdek weer schoon te maken. Uit de bedrijfsbus lekte namelijk veel vloeistof.