Buschauffeur gewond na noodstop voor overstekend meisje

 

Haarlem – Een buschauffeur heeft dinsdagavond een ernstige aanrijding weten te voorkomen. Rond kwart over zes wilde een meisje met haar fiets de Wilhelminastraat oversteken. Vermoedelijk schatte zij daarbij de snelheid van een aankomende bus verkeerd in, waardoor de bus vol in de remmen moest. Door de snelle reactie van de buschauffeur kon een harde aanrijding voorkomen worden. Wel werd de fiets van het meisje alsnog geraakt door de bus.

Ambulance en politie kwamen ter plaatse. Ambulancebroeders hebben het meisje nagekeken, maar zij kwam er met de schrik van af. De buschauffeur raakte daarentegen wel gewond. Door de noodstop kreeg hij het stuur van de bus hard in zijn buik.

Ambulancebroeders hebben de man in de ambulance behandeld en voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis.