Drie gewonden bij ernstig ongeval met motorrijder in Haarlem

 

Haarlem – Een motorrijder is zondag aan het einde van de ochtend ernstig gewond geraakt bij een ongeval. Om even voor twaalf uur ’s middags kwam de motorrijder op de Zijlweg ter hoogte van de Schoonzichtlaan hard in botsing met een bestelauto. De motorrijder raakte daarbij ernstig gewond, dat ook de komst van een traumahelikopter noodzakelijk was.

Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. De traumahelikopter landde op een nabijgelegen parkeerterrein, waarna de arts van het Mobiel Medisch Team de ambulancebroeders heeft bijgestaan. Na de eerste hulp is de motorrijder met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Ook de twee inzittenden van de bestelauto raakte door de aanrijding gewond. Na de eerste hulp op straat zijn ook deze twee slachtoffers overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. De Zijlweg was hierdoor tussen de Westelijke Randweg en de Bloemendaalseweg geruime tijd afgesloten voor al het verkeer.