Dronken automobilist knalt vol tegen taxi aan op N200 in Halfweg; twee gewonden

 

Halfweg – Een dronken automobilist is in de nacht van vrijdag op zaterdag vol tegen een taxi aangereden. Het ongeval vond rond half een plaats op de N200 in de richting van Zwanenburg. De taxi reed vanuit Amsterdam net voorbij de kruising van de Oranje Nassaustraat toen een auto met hoge snelheid achterop de taxi klapte. In de taxi zaten op dat moment twee passagiers achterin.

Ambulance en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Ondanks de harde klap kon iedereen zelf de voertuigen verlaten. Zowel de taxichauffeur als een van de passagiers raakte door de klap gewond. Ambulancebroeders hebben de slachtoffers behandeld en voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis. De andere passagier raakte niet gewond.

De dronken automobilist kwam er ook zonder verwondingen vanaf. Hij is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar een uitgebreide blaastest zal volgen. Een passagier die bij de dronken automobilist in de auto zat raakte ook niet gewond.

De twee zwaar beschadigde auto’s zijn later door een bergingsbedrijf weggesleept.